Åsele Asylboende ligger naturskönt bredvid Ångermanälven. Hos oss har vi 80 rum och plats för 280 gäster. Varje rum är utrustat med egen dusch och toalett samt tv och fritt Wifi. 

Utanför boendet finns ett tillhörande grönområde där våra gäster har många aktiviteter så som volleyboll, badminton, fotboll, fiske och härliga promenader längst med älvstranden. Intill en skogsdunge har vi en grillstad och grillkåta där våra gäster får laga mat eller bara göra en mysig brasa.

 

Boendet ligger inom gångavstånd till skola/dagis, apotek, vårdcentral, tandläkare, livsmedelsbutik, lekpark, simhall/sporthall, ishall, ridhus ,skidstadion, motionsspår och fotbollsplaner.

Vi har ett bra samarbete med privatpersoner i Åsele som har hjälpt till  mycket och sett till att alla fått varma kläder när dom kom under vintern. Dom har även öppnat en butik med billiga kläder och andra artiklar.  Åsele IK är väldigt engagerade hos oss och har bland annat startat upp ett A-lag med våra gäster.

 

Aktiviteter:

Inne på boendet har vi ett gym, fyra sällskapsrum där dom kan spela spel, handarbeta eller bara umgås, tv finns i två av rummen. Vi har ett pingisrum som är väldigt populärt och ett lekrum för barnen där dom får leka och måla. Fem dagar i veckan har vi i samarbete med medborgarskolan svenska undervisningar vilket har blivit väldigt omtyckt. Varje torsdag är det språkcafé på kulturhuset där de får umgås med alla möjliga nationaliteter. Där kan dom fika, prata och dansa det har blivit mycket omtyckt av våra gäster.