Hällestrand Resort är en fridfull plats vid havet, cirka fem kilometer norr om Strömstad i norra Bohuslän. Här finns en fotbollsplan, en volleybollplan, en badstrand och fina promenadstigar i skogen. I huvudbyggnaden finns det ett aktivitetsrum för vuxna med biljardbord och pingisbord. I huvudbyggnaden finns också en stor matsal, en förskola och två klassrum för svenskundervisning. Hela huset har fritt wi-fi.

Asylboendet öppnade 13:e september 2015 och har nu 300 boende. Vi har 49 familjerum, sju stugor och ett vandrarhem med 17 rum.

Strömstad för mångfald, ett lokalt nätverk som jobbar för mer tolerans och mångfald i vårt samhälle,  har sett till så de boende fått faddrar ifrån Strömstad. Fadderskapet består i att hjälpa de boende med div. ting och saker. Inne i Strömstad har SFM ett klädförråd, dit de boende kan åka och välja ut kläder & skor som strömstadborna och olika butiker har skänkt.

Vi håller på att färdigställa ett  gym där redskapen är skänkta av den lokala befolkningen.

Vi har dessutom fantastiska volontärer som kommer hit och pysslar med barnen, håller i undervisning, har handarbetskurser och skjutsar till och från centrum.

Om du har ett förslag på hur vi skulle kunna göra vårt boende ännu bättre så lyssnar vi mer än gärna!