http://www.hd.se/lokalt/bastad/2016/02/29/pass-pa-gymmet-paus-i-vardagen/

http://www.hd.se/lokalt/bastad/2016/02/21/vi-kan-valja-vad-vi-gor-med-var-tid-har/

I Båstad inte långt ifrån havet, ligger anrika Hemmerslöv Gård beläget! . Under 60- och 70 talen var anläggningen ett välkänt och exklusivt semester mål,  som attraherade stora grupper av sommargäster. I herrgårdens sju olika byggnader bor i dagsläget 244 människor och ytterligare 80 boende väntas inom kort.

När vi den 4:e Mars firar ettårsjubileum tittar vi tillbaka på året som gått , på det som förändrats och det som är likadant. Av de 120 som klev av bussarna under de första två dagarna finns bara ett fåtal kvar och de som har lämnat oss har ersatts av nya ansikten och nya personligheter. Vi är lyckosamma att ha en mycket sammansvetsad personal där vi ser tillbaka på ett fantastiskt lärorikt och roligt år. Vi ser hinder som överbyggts och  främlingar från en annan kultur som blivit nära vänner.

Vi har även en väl uppbyggd frivillighets organisation med så många som 8 schemalagda svensklektioner i veckan. Frivilliga i samverkan med boende har startat en frisersalong samt ett skrädderi på anläggningen, och för barnen finns lek- och pyssel stunder. Gym pass, pingisturnering samt danslektioner kan också nämnas bland övriga aktiviteter. Eller helt enkelt en cykel tur i vår magnifika omgivning.