Hotell Mälarblick är ett strandnära hotell som ligger på Tosterö med bara en bro över till Strängnäs centrum. Mälarblick har stora gräs- och aktivitetsytor som sträcker sig ner till vassen vid Mälaren. På gräsmattorna har vi studsmattor, sandlådor och fotbollsmål, grillstuga och fina uteterrasser.

Hotellet har 157 moderna rum med dusch, toalett och TV på rummet. Det finns ett stort lekrum med utsikt mot vattnet, ett modernt konferensrum som rymmer 100 personer med whiteboard, filmduk m.m. Dit kommer våra frivilliga lärare kommer och har mycket uppskattade svensklektioner för våra boenden. I anslutning till konferensrummen ligger ett stort TV-rum, en moské för våra muslimska gäster samt en kyrka för våra kristna vänner.

I den nedre delen finns en stor matsal som vi idag använder som pingisrum och andra aktiviteter. Biljardrummet är ett populärt rum och nyttjas de flesta av dygnets timmar. Sjuksyster Marianne kommer till Mälarblick fyra timmar i veckan för drop-in-mottagning av krassliga patienter.
På andra våningen ligger restaurangen och matsalen, som är ljus och modern, rymmer närmare 250 sittande matgäster.

På Mälarblick har vi många aktiviter. Varje vecka har vi aktivitetsmöte med boenderepresentanter och samordnaren från Strängnäs kommun. Vi går igenom vad som händer i kommunen och vilka möjligheter som finns. Frivilliga lärare kommer i olika pass och har svenskundervisning. Mammor från Strängnäs kommer regelbundet och har lek- och knåptimmar med barnen, Yoga-lärare, simhallen i Strängnäs erbjuder gratis bad för de boende, fotboll, basket och vollybollträning, kyrkan inbjuder till aktiviter samt inte minst kommuninvånarna som är mycket positivt engagerade i vårt boende.

I anslutning till Mälarblick ligger Arenan där vi i rymliga lokaler sorterar och har utdelning av kläder, skor m.m. som strömmar in från kommuninvånarna.
Brage är en mindre och fullbelagd anläggning som tidigare var ett vandrarhem och ligger 400 meter från Mälarblick. De boende äter och har aktiviteter på Mälarblick.