På Möre Hotell driver vi asylboende med mänskliga värden i focus. Vi har ett mycket gott samarbete med skolan, migrationsverket, kyrkan, sjukvården, föreningslivet, kommunen samt det kringliggande samhället vilket gör anläggningen till den dynamisk verksamhet där människor kan trivas och fungera.

Vårt mål är att integrera och bosätta flertalet nya innevånare i Torsås kommun. Vi bedriver egen dagisverksamhet som på eget initiativ av två Syriska kvinnor. Vi har också bönerum för kristna och muslimer, pingis- och biljardrum, studierum, gym, simhall, klädinsamling samt svenskundervisning tre gånger i veckan genomförd av pensionerade lärare.

Så ofta som möjligt ordnar vi med aktiviteter för de asylsökande. Vi har bland annat varit och seglat skeppet Schalom, arrangerat pingisturnering, besökt biblioteket, nyttjar gymnastiksalen, ställt ut monter på kulturmässa i Torsås, spelat Boule med bouleklubben, prova på schack, besökt Torsås marknad, genomfört halloweenpyssel och skattjakt för barnen, besökt kyrkan samt arrangera föreläsningar och uppmärksammar svenska helgdagar.

Vi välkomnar alla som vill hjälpa till eller har frågor att kontakta hotellet.