Här har vi flera av Sveriges bästa krogar och vi lever bland många av Sveriges mest kända författare, musiker, konstnärer och många är dem som sett vackra naturbilder ur Wallanders polis serier som är inspelade i bl.a. våra lokaler. Jokarjo AB i Simrishamn finns på en tidigare del av Sjukhuset i Simrishamn.

Många av våra asylsökande har både fått praktisera och arbeta på våra krogar och bland konstnärerna.

Vi har 5 avdelningar med ca 40 – 45 boenden på varje avdelning och två fristående hus med ca.20-25 boenden i varje hus. Totalt har vi plats för 350 boenden på vår ABT anläggning.

Aktiviteter:  På campus har vi en väl fungerande FANTASTISK svenskundervisning som drivs  av VIS = Volontärer Integration Simrishamn.

Våra boenden pratar numera riktigt bra på Skånska med rullande RRRRR.  Vi har ca 25 datorer i vår undervisningssal.

Via studieförbundet BILDA har vi körkortsteorilektioner 2 gånger i veckan. Vi har fått gott om idrotts tider av Simrishamns kommun på deras olika sporthallar där våra boende både spelar inne och utomhus fotboll och andra bollspel. Barnen har möjlighet att spela innebandy vid 5 olika tillfällen i veckan. Våra damer har separat Damgympa.

Vi har ett väldigt bra fungerande nätverk av frivilligorganisationer som tar hand om klädesutdelning, insamling av barnvagnar, cyklar och hjälmar. Simrishamns volontärer och frivilliga krafter är nog Sveriges bästa! Ifjol när Simrishamn hade 900 asylsökande i vår lilla stad fanns det 900 volontärer aktiva !!! Vår kommun ser våra asylsökande som en stor resurs i samhället och kommunens vision är att få så många som möjligt att stanna i vår kommun , få jobb och hitta bostad. Kommunen har ett väl fungerande integrationsprogram och de har under våren 2016 haft 40 st. av våra asylsökande på praktikplatser runt om i kommunens verksamheter.

Närheten till havet och naturen lockar många av våra boenden att gå långa promenader och i vår lilla pittoreska stad har dem redan fått vänner och känner sig välkomna.

 

http://www.sydsvenskan.se/skane/en-lang-resa-fran-aleppo-till-osterlen/

http://www.svtplay.se/fosterland

.