Solgläntan Bodafors som tillhör Nässjö Kommun på Småländska Höglandet var innan nedläggningen för ett antal år sen, ett ålderdoms samt demensboende som drevs i Nässjö Kommuns regi.

Boendet är i första hand anpassat för barnfamiljer och handikappade, då varje lägenhet är väl tilltagna med både dusch och eget pentry. Det finns en stor gemensam matsal, spelrum men bl.a. Playstation, allrum med TV, pingisbord och fika hörna för alla gästerna i trevlig miljö.
Personalen har i samråd med kyrkorna, samhällsföreningar, medborgarskolan mm skapat ett stort attraktivt aktivitetsschema för både barn och vuxna.

Närheten till huvudorten Nässjö samt även Jönköping med sina järnvägs och buss knutpunkter, gör det enkelt att ta sig ut i Sverige och vidare mot kontinenten.

Aktiviteter: Ett mycket nära samarbete med Samhällsförening, Näringslivsföreningar, Kyrkor, Erikshjälpen och ett antal idrottsföreningar, gör att vi har ett otroligt brett utbud för våra boenden att välja på. Allt från svenska utbildningar med kyrkorna, ABF, Vuxenskolan, samt Jehovas Vittnen gör att det finns möjlighet för alla att deltaga någon dag i veckan medans deras barn är på skola alternativ förskolan. Boule, fotboll, innebandy, basket, samt pingisträningar anordnas under ledning av frivilliga. Klädsortering på Erikshjälpen, och medborgaraktiviteter såsom matlagning, sy och sticka kurser, och information om hur svenska samhället funkar och vad man bör tänka på hålls varje månadsslut.

Höjdpunkten under våren var väl ändå besöken till Nässjö sporthall, och slutspelsmatcherna i högsta basketligan där Nässjö huserar.

http://bodafors.info/sv/