Stora Ekeberg ligger i Skara kommun och är ett gammalt sanatorium. Anläggningen har 400 bäddar. Här ligger också huvudkontoret för hela vår verksamhet. Vi strävar efter att få våra gäster att känna sig så glada och trygga som möjligt. Därför har vi ett brett utbud av aktiviteter för båda unga och äldre.

Om man är intresserad utav sporter kan man spela fotboll, volleyboll, badminton, tennis eller pingis. Om sport inte sport står högst upp på listan kan man alltid sitta och samtala i våra kvinnogrupper, åka till Senior Kaféet i Skara, eller åka bada i Skara simhall. Här har vi också ett stort kök som all mat lagas vid.

Det finns alltid olika typer av maträtter som erbjuds beroende på vad man är sugen på. Är man hungrig på kvällen så kan man gå upp till köket och få en pizza från en utav våra helt nya pizza ugnar.

Lite som händer på Ekeberg:
I helgen har vi på boendet arrangerat en utflykt med barnen till Stellas Lekland i Skövde. Det var ca 50 förväntansfulla barn som stod redo när bussbolaget MK ställde upp med en buss som kunde köra dem. Alla barn upp till 12 år fick åka med till leklandet. Både barnen och personalen vill att vi gör detta igen. Kolla gärna länken för att läsa mer.
http://www.skovdenyheter.se/article/utflykt-till-leklandet/
Förskola ska öppnas på Stora Ekeberg.
Sen vi öppnade Stora Ekeberg 2012 har det varit självklart för alla barn mellan 5-18 år att gå i skolan. Problemet har alltid varit barn som ska gå i förskola, men har haft det svårt att ta sig ut till förskolan i Skara. Sen vi startade skola med Vuxenskolan och ABF, har vi sett en stor ökning av vuxna som vill lära sig. Som förälder är det dock svårt att både ta hand om sina småbarn och lära sig ett nytt språk samtidigt. Därför tycker vi det är viktigt att barnen får gå i förskola och föräldrarna kan få lite tid åt sina studier. Så inom en månad hoppas vi ha inrett våra nya lokaler samt ha börjat verksamheten för öppen förskola. Personalen från Korallens förskola i Skara vill att vi öppnar så fort som möjligt, för de är väldigt måna om att börja lära och leka med barnen.